top of page
Fotograaf Gaby Ermstrang

Hai,
 
mijn naam is Gaby Ermstrang en ik ben afscheidsfotograaf.

Dat ik voor de uitvaartfotografie heb gekozen, is voor mij een bewuste keuze.
 
Afscheid nemen van een dierbare is natuurlijk een verschrikkelijk iets om te moeten doen. Liefde en verdriet vieren de boventoon en je wilt graag omringd zijn door je familie en vrienden om zo goed ondersteund te worden. Door het verlies van mijn twee vaders ken ik dit gevoel als geen ander.

De rouw en verwerking van het verlies van een dierbare, komen soms pas op gang bij het ophalen
van herinneren via foto’s. Voor mijzelf boden de foto’s veel troost. Als afscheidsfotograaf zorg ik voor
een mooie, blijvende herinnering in de vorm van een slideshow en een luxe herinneringsalbum. Sla het album open als jij daar behoefte aan hebt en strijk
met je handen over de herinneringen van het afscheid.


Op de uitvaart van mijn vaders was een afscheidsfotograaf aanwezig. In mijn verwerkingsfase sloeg ik een keer het album open om te zien hoe het ook alweer was. Hierdoor was ik in staat om niet alleen terug te blikken op het verdriet, maar ook op de mooie herinneringen aan het afscheid. 

Op de mensen die er waren, op de speeches die ik kon terughalen door de foto's te bekijken, maar ook op de toast die wij uitbrachten op mijn vader. Het brengt nog altijd een glimlach terug op mijn gezicht. Het is mijn manier van rouwen en, mijn manier van verwerken en ik ben super blij dat ik deze foto's nog altijd terug kan zien, op een moment dat ik daar behoefte aan heb. 

Ik gun jou ook die momenten om terug te keren naar je herinneringen aan de hand van de foto’s van de uitvaart. En dat is precies de reden waarom ik me gespecialiseerd heb ik de afscheidsfotografie.

Door mezelf te specialiseren in de uitvaartfotografie weet ik ook wat de etiquette regels zijn op een uitvaart. Ik ben er, maar voor de aanwezigen ben ik nauwelijks zichtbaar. Ik zie mijn toegevoegde waarde doordat ik weet hoe je met slechte lichtomstandigheden om moet gaan. En ik voel de trots als (uitvaart)fotograaf als ik emoties zo mooi weet te vangen voor de  nabestaanden. 

De reden dat je deze website bezoekt, is ongetwijfeld verdrietig. Ik wens je daarom veel kracht en liefde toe in de zware tijd die voor je ligt.


Lieve groet, 

LOGO - GabyErmstrang-Zwart.png

'ZONDER WOORDEN KUNNEN ROUWEN '

bottom of page